UA / RU
Підтримати ZN.ua

Після топлес-зустрічі FEMEN з Путіним німці завели на дівчат кримінальні справи

FEMEN продовжує збирати багатий урожай різних адміністративних і кримінальних справ, які є реакцією влади на більшість акцій феміністок цієї групи. Проте цього разу деякі з них можуть втратити право на перебування на території Євросоюзу.

Після топлес-зустрічі Femen з Путіним німці завели на дівчат кримінальні справи
Після топлес-зустрічі Femen з Путіним німці завели на дівчат кримінальні справи
Фігурантками кримінальної справи стали п'ять дівчат у віці від 18 до 33 років: дві громадянки Німеччини, дві - України і одна - Росії.
Фігурантками кримінальної справи стали п'ять дівчат у віці від 18 до 33 років: дві громадянки Німеччини, дві - України і одна - Росії.

Німецька поліція готується покарати активісток руху FEMEN за акцію на Ганноверському ярмарку, під час якої напівголі дівчата змогли прорватися крізь охорону до Володимира Путіна і Ангели Меркель. Після "топлес-атаки", під час якої активістки називали Путіна диктатором і викрикували нецензурні гасла, написані на їхніх тілах, німці завели кримінальну справу за статтею "Образа влади або представників іноземних держав", йдеться у заяві поліції. Щоправда з формулювання незрозуміло, вважають німці акцію образою канцлера ФРН, чи президента РФ.

За словами ганноверських правоохоронців, фігурантками справи стали п'ять дівчат у віці від 18 до 33 років: дві громадянки Німеччині, дві - України і одна - Росії.

Тим часом, самому Володимиру Путіну, за його ж словами, акція сподобалася, хоча він не розчув, що кричали напівголі дівчата: "Я навіть не розглянув - блондинки вони, шатенки чи брюнетки", - пожартував голова РФ.

Однак пізніше Путін, мабуть, змінив свою думку і навіть натякнув, що дівчата були йому не до смаку. "Я ж поснідати не встиг. Якщо б вони (активістки FEMEN - прим. редактора) мені, як кажуть, ковбасу показали або сало, це б мене потішило, а ті переваги, які вони демонструють - не дуже", - заявив Путін на своєму вечірньому виступі. Нагадаємо, що "топлес-атаку" дівчата-феміністки провели вранці.

Однак ще вдень прес–секретар президента Дмитро Пєсков заявив, що учасниці акції повинні бути покарані за свою хуліганську витівку, передав Reuters. Після чого Пєскову у терміновому порядку довелося виправдовуватися, що заведено кримінальні справи без будь-якої участі або тиску з російської сторони.

"Ніхто з російської сторони не просив владу Німеччини будь-яким чином покарати активісток руху Femen, - спростував ці відомості Пєсков в інтерв'ю російському "Інтерфаксу". - Але хуліганство має бути покарано. Однак це не наші хулігани, і не нам їх карати", - резюмував Пєсков. !zn

Читайте також:

FEMEN влаштували акцію протесту на дільниці, де голосував Берлусконі

Затриману в Росії лідерку Femen відправлять у Париж

Українка з FEMEN увійшла до двадцятки найбільш помітних жінок 2012 року