UA / RU
Підтримати ZN.ua

Після ракетного удару по Сирії Тегеран заявив про ліквідацію 40 бойовиків "Ісламської держави"

Іран випустив шість ракет по цілях на сході Сирії у відповідь на напад на військовий парад у Тегерані.

У Тегерані стверджують, що в результаті ракетного удару по Сирії були ліквідовані 40 бойовиків терористичного угруповання "Ісламська держава". Дані про ліквідацію "ватажків" ІДІЛ підтвердила іранська розвідка, передає Reuters.

У вівторок, 2 жовтня, Корпус вартових ісламської революції (КВІР) заявив, що, згідно з даними аерокосмічної розвідки, "були знищені 40 вищих керівників ІДІЛ".

Іран випустив шість ракет по цілях в районі Абу-Кемаль на сході Сирії. Приводом для ракетного удару стала атака на військовий парад місті Ахваз 22 вересня, в результаті якої було вбито 25 осіб. Близько половини з них були бійцями КВІР.

Як повідомлялося, 1 жовтня Іран завдав ракетного удару по території Сирії. Одна з ракет вразила ціль за 750 км від місця запуску.

22 вересня в місті Ахваз у провінції Хузестан четверо озброєних чоловіків відкрили вогонь по учасникам військового параду і глядачах. Двох терористів ліквідували, ще двох вдалося затримати. Повідомлялося, що жертвами теракту стали 29 людей, ще 60 отримали вогнепальні поранення.

Тегеран звинуватив в атаці країни Перської затоки. Однак відповідальність за теракт взяли на себе "Ісламська держава", а також сепаратисти, які виступають за відділення провінції Хузестан, населеної переважно арабами-сунітами, від шиїтського Ірану.