UA / RU
Підтримати ZN.ua

Після зараження Трампа коронавірусом, Помпео здав аналіз на COVID-19

Результат тесту на коронавірус глави американської дипломатії виявився негативним

Державний секретар Майк Помпео під час поїздки по Європі здав тест на коронавірус COVID-19 після того, як стало відомо про зараження президента Дональда Трампа. Помпео заявив про те, що він і його дружина отримали негативний результат аналізів на коронавірус, повідомляє агентство Associated Press.

Їх тести перевірили в літаку за 20 хвилин до приземлення в Дубровнику, в Хорватії. Тест провели після інформації про те, що Трамп захворів. Помпео регулярно контактує з главою Білого дому.

Помпео сказав, що в останній раз бачив Трампа особисто 15 вересня, коли в Білому домі підписували угоду про нормалізацію відносин Ізраїлю з ОАЕ і Бахрейном.

Раніше президент США повідомив, що пішов на самоізоляцію через виявлений коронавірус у його помічниці Хоуп Хікс. 

До виборів президента США залишилося трохи понад місяць, а Трамп, який намагається затриматися в Білому домі ще на одну каденцію, продовжує в опитуваннях відставати від свого конкурента, кандидата від Демпартії Джо Байдена. Аналітики журналу The Economist вважають, що шанси Байдена на перемогу набагато вищі, ніж у чинного глави держави, якого висунули республіканці.

Соціологія в деяких ключових американських штатах, де може зважитися підсумок виборів президента США, показує, що кандидат від демократів Джо Байден випереджає свого конкурента Дональда Трампа в Огайо, Пенсільванії, Аризоні і Нью-Гемпширі.