UA / RU
Підтримати ZN.ua

Після удару по китайському терміналі в Миколаєві МЗС закликає Пекін тиснути на РФ

Вдавати, що нічого не відбувається, коли про це говорить весь світ, некоректно.

Міністерство закордонних справ України звернулося до Китаю з вимогою тиску на Російську Федерацію щодо масованих ракетних обстрілів цивільної інфраструктури. Унаслідок однієї з таких атак постраждав об’єкт китайської компанії. Про це повідомив речник МЗС Олег Ніколенко на своїй сторінці у Facebook.

"РФ здійснила ракетний обстріл по орендованому китайською корпорацією терміналу в Миколаївському морському порту, внаслідок якого було знищено 17 тисяч тон соняшникової олії на суму 26 мільйонів доларів США. Інший термінал, яким володіє Китай, знаходиться під загрозою обстрілів", – зазначив Ніколенко.

Речник наголосив, що МЗС постійно привертає увагу міжнародної спільноти до прицільних ударів РФ по сільськогосподарським терміналам в Україні як частини плану Москви із підриву глобальної продовольчої безпеки.

"Обстріли по китайському терміналу в порту Миколаєва вкотре підтверджують важливість активізації зусиль з боку Пекіна задля припинення війни Росії проти України. Закликаємо китайську сторону вимагати від Москви негайного припинення атак по українській критичній інфраструктурі, аби захистити в тому числі майно китайських підприємств", – йдеться в дописі.

Читайте також: Сі готується до великого протистояння: чого чекати від Китаю

Нагадаємо, раніше Держдеп США повідомляв, що Китай висловлював побоювання щодо війни проти України, адже Росія кинула виклик усьому, що офіційний Пекін відстоював десятиліттями.