UA / RU
Підтримати ZN.ua

Після стрілянини в Каліфорнії Байден закликав ухвалити закон про контроль за вогнепальною зброєю

Байден вкотре, після стрілянини і масових розстрілів в Атланті, в продуктовому магазині в Боулдері (штат Колорадо), в будинку в Рок-Хілл (Південна Кароліна), і на підприємстві FedEx в Індіані та інших трагедій, наказав приспустити прапор.

Конгрес в США має ухвалити закон про контроль за вогнепальною зброєю, закликав американський президент Джо Байден. Це сталося після стрілянини на залізничній станції в Каліфорнії, в результаті якої загинули люди, повідомляє NBC News.

Байден повідомив, що продажі вогнепальної зброї в країні встановили рекорди, а це призвело до різкого збільшення злочинів зі стріляниною за останній рік.

 Але ж зовсім недавно він давав такі ж доручення 

"Досить", - підсумував Байден після того, як перерахував стрілянини і масові розстріли в Атланті, в продуктовому магазині в Боулдері (штат Колорадо), в будинку в Рок-Хілл (Південна Кароліна), і на підприємстві FedEx в Індіані та інші трагедій, після яких він наказував приспускати прапор.

Стрілянини на залізничній станції в Каліфорнії стала останньою краплею.

Він закликав Конгрес покласти край насильству в США. А це можна зробити за допомогою контролю за вогнепальною зброєю.

"Ще раз закликаю Конгрес вжити негайних заходів і прислухатися до заклику американського народу, в тому числі переважної більшості власників зброї, допомогти покласти край цій епідемії вогнепальної насильства в Америці. Кожне життя, забране кулею, пронизує душу нашої нації. Ми можемо і повинні зробити більше ", - заявив Байден.

Він також висловив співчуття родичам убитих в Каліфорнії.

Як відомо, в Каліфорнії сталася стрілянина на залізничній станції. В результаті 8 чоловік і стрілок були вбиті.

Читайте також: У вас є зброя. У нас є слово: біля Подільського управління поліції проходить мирна акція протесту проти поліцейського свавілля

В Україні тим часом депутата Баштанського районної ради Миколаївської області підозрюють у замаху на вбивство. 56-річному чоловікові інкримінують замах на вбивство двох осіб, незаконне носіння, зберігання і переробку вогнепальної зброї. Прокуратура клопотатиме перед судом про взяття підозрюваного під варту без права внесення застави.