UA / RU
Підтримати ZN.ua

Після розправи над учителем у Франції заарештували 11 осіб

Серед заарештованих - батько одного з учнів і проповідник, якого слідство вважає радикальним ісламістом.

У Франції заарештували 11 осіб в рамках розслідування вбивства шкільного вчителя Самуеля Паті. Слідство кваліфікувало розправу над педагогом як теракт, повідомляє BBC.

Четверо людей, тісно пов'язаних з Абдуллахом Анзоровим, якого поліцейські застрелили на місці злочину, були затримані незабаром після вбивства. Ще шістьох затримали наступного дня, 17 жовтня.

Серед заарештованих - проповідник, якого слідство вважає радикальним ісламістом, а також батько одного з учнів школи, в якій працював убитий.

Поліція встановила, що Паті потрапив в поле зору ісламістів після того, як продемонстрував учням карикатури Charlie Hebdo. За даними слідства, вбивця активно цікавився жертвою і пропонував школярам гроші за інформацію про вчителя.

Читайте також: Лідерка ультраправих Франції та "подруга Путіна" публічно закликала до війни з ісламізмом

Як повідомлялося, після вбивства Паті у Франції посилять охорону шкіл і боротьбу з ісламістами, а з країни депортують 230 нелегалів.

16 жовтня в передмісті Парижа Конфлан-Сент-Онорін був обезголовлений учитель історії та географії Самюель Паті.

Поліція застрелила 18-річного Абдуллаха Анзорова при спробі до втечі з місця злочину. Він був озброєний ножем і опублікував фотографію відрізаної голови убитого в Twitter.

Приводом для вбивства слідство вважає те, що Паті показував учням карикатури Charlie Hebdo на пророка Мохаммеда в якості ілюстративного матеріал до теми про свободу слова.

Абдуллах Анзоров - громадянин Росії, чеченець за національністю. Він народився в Москві, в дитинстві разом з батьками переїхав до Франції, де сім'ї надали статус біженців.