UA / RU
Підтримати ZN.ua

Після розгрому колони “вагнерівців” у Малі місцеві повстанці сфотографувалися з прапором України – ЗМІ

Автентичність фото підтвердили в Сили оборони України.

Після розгрому на півночі Малі колони урядових військ та російських найманців із ПВК “Вагнер” повстанці-туареги сфотографувалися з українським прапором. Знімок опублікувало видання Kyiv Post.

Видання припускає, що таким туареги вирішили висловити свою підтримку та подякувати Україні, яка переслідує “вагнерівців” в Африці. 

У Силах оборони України підтвердили виданню автентичність фото. Там зазначили, що це дійсно фото туарегів “після розгрому колони терористів ПВК "Вагнер”.

Читайте також: США ввели санкції проти компаній, які допомагали ПВК «Вагнер» в Україні та Африці

Сьогодні представник Головного управління розвідки Андрій Юсов розповів, що дії проти російських найманців ПВК "Вагнера" в Африці будуть продовжуватися. Він додав, що повстанці отримали усю необхідну інформацію "і не тільки". Це й дозволило їм провести "успішну воєнну операцію" проти найманців Росії.

Нагадаємо, опозиційне видання ASTRA повідомило, що на півночі Малі колона урядових військ та російських найманців ПВК "Вагнер" потрапила в засідку. Їх під час бою розгромили постанці — туареги-сепаратисти. Останні захопили озброєння та техніку, деякі бойовики потрапили в полон, а інших вбили.