UA / RU
Підтримати ZN.ua

Після Лівану Ізраїль може атакувати Туреччину — Ердоган

Турецький президент попередив Тель-Авів про "наслідки".

Після операції у Лівані Ізраїль може "націлитися" на Туреччину, а сама єврейська держава є "бандою вбивць, яка живиться кров'ю та розжиріла від окупації". Таку думку висловив турецький президент Реджеп Тайїп Ердоган на церемонії відкриття 3-го законодавчого року 28-го скликання Великих національних зборів, передає TRT.

"Після Палестини та Лівану ізраїльське керівництво, яке діє з маячною ідеєю "землі обітованої", націлиться на наші рідні землі. Окупація, терор та агресія вже біля нашого порога", — заявив Ердоган.

Читайте також: Україна успішно евакуювала із Лівану майже дві сотні українців та іноземців

Турецький президент додав, що Анкара "протистоятиме цьому державному тероризму". За його словами, наслідки ізраїльської операції в Лівані "не будуть схожими на минулі окупації".

Нагадаємо, Ізраїль розпочав вторгнення до Лівану, заявивши про наміри відновити безпеку ізраїльських громад, що живуть на півночі країни, які були переміщені через постійні ракетні обстріли з боку "Хезболли".

Також увечері 1 жовтня іранська Революційна гвардія заявила, що випустила ракети по Ізраїлю. За даними Тель-Авіву, з Ірану було випущено майже 200 ракет. Єврейська держава обіцяє  "безпрецедентну відповідь" на дії Тегерану.