UA / RU
Підтримати ZN.ua

Підриви Байкало-Амурської магістралі в РФ: Що про це кажуть у Білому домі

За даними ЗМІ, підриви – це робота СБУ.

Сполучені Штати Америки не забезпечують Україну можливостями для проведення операцій на території РФ. Про це заявив координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передає «Укрінформ».

Зокрема, він повторив послідовну позицію Вашингтона, що Сполучені Штати «не заохочують та не забезпечують можливостями атаки українських сил всередині Росії». про це у США говорили неодноразово.

Що стосується нещодавнього підриву поїздів на Байкало-Амурській магістралі в Бурятії, то Кірбі, по суті не дав чіткого коментаря з цього приводу. На прохання журналістів прокоментувати інформацію ЗМІ про «успішні операції українських спецслужб на БАМі» Кірбі лише сказав: «Я не можу підтвердити цих повідомлень».

Читайте також: Атака на Кримський міст: Чому СБУ вирішила відмовитись від зв’язку Starlink

Нагадаємо, у ніч на 30 листопада пролунав вибух на Байкало-Амурській магістралі в Північномуйському тунелі ім. Бессолова, який знаходиться в Бурятії (РФ). Це фактично єдиний серйозний шлях залізничного сполучення між Росією та Китаєм. І зараз країна-терористка використовує його в тому числі й для військових поставок. 

Наступного дня стало відомо про ще один неприємний для росіян інцидент на Байкало-Амурській магістралі. Після вибухів, які сталися напередодні у Північномуйському тунелі, для перевезення вантажу окупанти почали використовувати об'їзний шлях через так званий Чортовий міст. Там під час руху поїзда на високій 35-метровій переправі спрацювала закладена в нього вибухівка. За даними ЗМІ, за обома вибухами стоїть Служба безпеки України.