UA / RU
Підтримати ZN.ua

Підозріла загибель глави Total призвела до масштабних перевірок всередині компанії

Після підозрілої і раптової смерті глави Total компанію почали перевіряти з подвоєною силою за звинуваченням у корупції.

Керівництву французької компанії Total (учасник проекту "Ямал-СПГ та інших російських проектів) належить судовий розгляд за звинуваченням у підкупах при укладанні контрактів з Іраном.

Французькі слідчі вивчають інформацію про виплату компанією Total більше 30 млн доларів хабарів іранським чиновникам з 2000-го року. На думку слідчих, це була плата за укладення з корпорацією двох великих угод на нафто - і газовидобування. Перша угода була укладена з іранської державною компанією NIOC, друга - з компанією Baston Limited.

Відомо, що колишній глава Total Крістоф де Маржері повинен був у жовтні давати свідчення в суді. Однак його смерть зробила це неможливим. Слідчі розглядають різні версії того, що сталося у зв'язку з його трагічною смертю. До розслідування справи про хабарі державним чиновникам Ірану підключили ще кілька експертів.

Читайте також: Мінфін Росії оцінив втрати бюджету у 2015 році в 1 трлн рублів

У смерті глави Total Крістоф де Маржері в російському аеропорту Внуково, слідчі Росії звинувачують п'яного водія снігоприбиральної машини.