UA / RU
Підтримати ZN.ua

Під Воронежем натовп спалив табір геологів і бурові вишки

Близько тисячі мешканців Воронезької області розгромили табір геологів, протестуючи проти початку видобутку нікелю в долині річки Хопер.

Увечері 22 червня після мітингу проти видобутку нікелю в Новохоперском районі Воронезької області, в якому взяли участь 1,5 тисячі осіб, приблизно тисяча демонстрантів прорвалася на територію вахтового селища геологів.

Активісти підпалили бурові вишки та вагончики. Постраждали троє поліцейських. В одного забій обличчя, в іншого - забито-різана рана руки (розрізало впало листом паркану), у третього - отруєння продуктами горіння при гасінні пожежі.

На місце події терміново виїхали 120 правоохоронців. 25 осіб були затримані, їх доставили у відділення поліції і після встановлення особи відпустили. Порушено кримінальну справу за фактом насильства щодо співробітників поліції.

За інформацією ГУ МВС по Воронезькій області, серед протестувальників, робочих селища і рятувальників постраждалих немає.

Після інциденту в Слідчому комітеті РФ пообіцяли ретельно розібратися в обставинах і, зокрема, перевірити законність нікелевих розробок на Хопрі.

Інформація про те, що на Еланском родовищі в Новохоперском районі буде вестися розробка нікелевих родовищ, викликала з минулої весни численні акції протесту, які проходили в самому селищі, обласному центрі та сусідніх містах, у тому числі у Волгоградській області.

Екологи переконані, що видобуток нікелю призведе до екологічної катастрофи: зробить безплідний грунт, завдасть шкоди річці Хопер і розташованому поблизу заповіднику, де мешкає занесена в Червону книгу російська хохуля.

Рішення про початок розробок нікелю в долині Хопра було прийнято в 2012 році. Конкурс на виконання робіт виграла Уральська гірничо-металургійна компанія. !zn

//www.youtube.com/v/vqP2GLJA4us?hl=ru_RU&version=3

Читайте також:

Обурена юрба взяла штурмом Житомирську облрада, зірвавши плани Фірташа

Масові заворушення на півночі Киргизії: взято в облогу найбільший золотий рудник республіки

Протестувальники в Бразилії змусили владу розпочати проведення соціальних реформ

У Сумах водій збив людей на зупинці: 500 городян заблокували його в машині