UA / RU
Підтримати ZN.ua

Під нові санкції Канади потрапили іранські компанії, пов'язані з розробкою дронів та передачею їх РФ

Канада запроваджує додаткові санкції проти іранського режиму.

Міністр закордонних справ Канади Мелані Жолі оголосила, що Канада запроваджує додаткові санкції проти Ірану. Зокрема, під нові санкції потрапили іранські компанії, пов'язані з розробкою дронів та передачею їх РФ. Про це йдеться у заяві на сайті МЗС Канади.

 «Канада не буде стояти осторонь, поки режим збільшує масштаби та інтенсивність порушень прав людини проти іранського народу. Саме тому ми запроваджуємо санкції проти ще 4 іранських фізичних та 5 юридичних осіб за їхню роль у грубих і систематичних порушеннях прав людини та діях режиму, які продовжують загрожувати міжнародному миру і безпеці», - заявили в МЗС країни.

Зокрема, до санкційного списку потрапили:

«Ці заходи є останнім прикладом реакції Канади на грубу поведінку іранського режиму як всередині країни, так і за її межами. Канада продовжуватиме співпрацювати з міжнародними партнерами з метою протидії дестабілізуючим діям режиму», - йдеться в заяві МЗС,

«Оскільки іранський режим продовжує жорстоко придушувати іранське суспільство, ми підтверджуємо нашу солідарність з народом Ірану, який сміливо викриває режим у порушенні прав людини - особливо прав жінок і дівчат. Іранський режим продовжує використовувати страх і насильство для придушення прав і свобод усіх іранців. Сьогодні ми підтверджуємо нашу підтримку тим, хто відмовляється терпіти ці репресії», - наголосила Жолі.

Санкції передбачають замороження майна, а також коштів компаній на території Канади. Фізичним особам із санкційного списку заборонено в’їзд до країни.

Читайте також: Канада запровадить додаткові санкції проти білоруських компаній і чиновників

Раніше повідомлялося, що Канада запровадила санкції проти іранських виробників безпілотників, які РФ використовувала для нападу на Україну. Під санкції Канади також потрапили головний військовий радник верховного лідера Ірану аятоли Алі Хаменеї та голова його командування БПЛА.