UA / RU
Підтримати ZN.ua

Під час саміту НАТО Зеленський зустрінеться зі спікером Палати представників США Джонсоном

Майк Джонсон виступав за те, аби США надали Україні всю необхідну для захисту зброю.

Майк Джонсон

Майк Джонсон

Спікер Палати представників США Майк Джонсон зустрінеться з президентом України Володимиром Зеленським, пише Reuters. Зустріч відбудеться на полях саміту НАТО, який відбудеться 9-11 липня у Вашингтоні.

Очікується, що під час саміту основну увагу зосередять на підтримці України. У Reuters звернули увагу, що існує занепокоєння щодо майбутньої допомоги Києву з боку Сполучених Штатів у разі перемоги на президентських виборах Дональда Трампа.

Саме Майк Джонсон у квітні цього року був ініціатором двопартійного пакета допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню на 95 млрд доларів. Проти того пакета виступили союзники Трампа в Конгресі.

Читайте також: Путін шукає спосіб змусити НАТО заплатити за підтримку України. У FT пояснили, що варто зробити Альянсу

Нагадаємо, до того, як у Білому домі надали дозвіл на удари американською зброєю по території Росії, спікер Джонсон заявляв, що США «мають дозволити Україні вести війну так, як вони вважають за потрібне», а не намагатися «контролювати зусилля на мікрорівні», оскільки це «не дуже хороша політика для нас». Також Джонсон вважає, що США повинні надати Києву всю необхідну для захисту зброю, а не «займатися мікроменеджментом воєнних зусиль в Україні».