UA / RU
Підтримати ZN.ua

Під час Олімпіади в Південній Кореї президент країни зустрінеться з формальним головою КНДР

Однак чи відбудеться зустріч один на один поки невідомо.

На церемонії відкриття Олімпійських зимових ігор відбудеться зустріч президента Південної Кореї Мун Чже Ін та формального голови КНДР Кім Йон Намом, передає Korea Times з посиланням на адміністрацію президента.

Однак чи зустрінуться лідери двох країн один на один наразі не обговорювалося.

"Поки з боку КНДР не поступав окремий запит на зустріч із Мун Чже Іном, однак рішення Пхеньяна відправити формального голову на відкриття Олімпіади сприйняли, як жест "доброї волі", - повідомив виданню співбесідник.

Раніше повідомлялося, що голова президії Верховної Народної ради КНДР і формальний глава Корейської народно-демократичної республіки Кім Йон Нам вирушить до Південної Кореї 9 лютого на відкриття зимових Олімпійських ігор. Разом з Кім Йон Намом прибудуть ще два члени делегації та 18 помічників.

За інформацією ЗМІ, Північна Корея напередодні відкриття Олімпійських ігор вирішила провести свій традиційний щорівчний парад на честь збройних сил країни. Однак замість 25 квітня, його перенесли на 8 лютого, перед стартом зимових змагань.

Офіційний Пхеньян категорично відкидає підозри, що перенесення дати проведення параду є провокацією.

Раніше команда південнокорейських спортсменів вирушила до сусідньої КНДР на спільні тренування на гірськолижному курорті "Масикрен" напередодні зимової Олімпіади-2018.

Міжнародний олімпійський комітет допустив атлетів з Північної Кореї до участі в зимових Олімпійських іграх в південнокорейському Пхенчхані.

Північна Корея під час переговорів, які почалися 9 січня з Південною Кореєю заявила про те, що на зимові Олімпійські ігри в Пхенчхані вирушать північнокорейські спортсмени, а також делегація високого рівня. Таким чином в Пхеньяні мають намір "врегулювати конфлікт на півострові за допомогою діалогу і переговорів".