UA / RU
Підтримати ZN.ua

Під час атаки об’єктів у російських міста Єлабуга та Нижньокамськ зброя іноземного виробництва не використовувалася — ГУР

Юсов підтвердив удар по підприємству зі складання дронів-камікадзе типу Shahed.

 Представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов зазначив, що під час ударів по об’єктах в російських містах Єлабузі та Нижньокамську не використовувалася зброя іноземного виробництва.

У коментарі "Радіо Свобода" Юсов ані підтвердив, ані спростував причетність  СБУ чи ГУР до подій в Республіці Татарстан у Росії.

Читайте також: Ударний дрон UJ-22 Airborne: Що відомо про безпілотник, який атакував завод у Татарстані

"Але бачимо, що гуркіт та бавовна на території держави-агресора продовжуються, продовжуються саме на військових об’єктах, які безпосередньо задіяні в геноцидній війні Росії проти України. Можемо констатувати, що в цих подіях зброя і засоби іноземного виробництва наших партнерів не використовуються. Це факт", - наголосив він.

Юсов підтвердив, що під атаку потрапило підприємство зі складання  дронів-камікадзе.

"Мова йде, зокрема, про підприємство зі складання "шахедів" і так званих "гераней". І, власне, цілі були уражені. Цікавим моментом є те, що частина руйнувань інших сусідніх об’єктів була наслідком дії російської так званої протиповітряної оборони, протиракетної. Це не вперше. Намагаючись збивати якісь інші цілі, вони самі собі, як правило, найбільше і шкодять", - додав він.

Українські безпілотники поцілили у нафтопереробне підприємство та завод зі збірки ударних дронів Shahed у містах Єлабуга та Нижньокамськ, які знаходяться за понад 1200 кілометрів від українського кордону в російському Татарстані. Такі удари є необхідними для нанесення збитків російській промисловості та армії, зазначили в Інституті вивчення війни.