UA / RU
Підтримати ZN.ua

Під будівлею, де проходить суд над Навальним, затримали понад 230 осіб

Затримують у тому числі представників ЗМІ.

Біля Московського міського суду, де розглядається питання про заміну російському опозиціонеру Алєксєю Навальному умовного терміну на реальний, затримали 237 осіб, передає Укрінформ.

Зазначається, що жертвами затримань також стали журналісти.

«Затримують в тому числі представників ЗМІ: у кореспондентки RusNews зірвали з шиї прескарту, а на зауваження, що вона є журналісткою, один з силовиків відповів: «Я розумію», - повідомляє ВВС-Інфо в Facebook.

Затримують в тому числі представників ЗМІ: у кореспондентки RusNews зірвали з шиї прес-карту, а на зауваження, що вона є журналісткою, один з силовиків відповів: «Я розумію».

Опубліковано ОВС-Інфо Вівторок, 2 лютого 2021 р

Затримання почалися біля станції метро «Преображенська площа» декілька годин тому. За даними трелеканала «Дождь», серед затриманих, як мінімум, п'ятеро журналістів.

Читайте також: Лавров назвав "інсценуванням" отруєння Навального

17 січня опозиціонер Алєксєй Навальний повернувся в Росію з Німеччини. У берлінській клініці «Шаріте» політик проходив курс лікування і реабілітації після того, як російські спецслужби отруїли його бойовою речовиною «Новічок».

При проходженні паспортного контролю Навального затримали на тій підставі, що він 29 грудня був оголошений в розшук як порушник умов випробувального терміну.

На наступний день після затримання Навального заарештували на місяць, засідання суду організували прямо в поліцейській дільниці.

Чому Кремль пішов на загострення ситуації навколо опозиціонера? Чому Навальний, знаючи про загрозу арешту, все ж повернувся в Росію? Про це читайте в статті Олексія Коваля «Путіну потрібен Навальний» у ZN.UA.