UA / RU
Підтримати ZN.ua

Pfizer у Росії тестує нові ліки проти коронавірусу: що потрібно знати

Йдеться про препарат Paxlovid.

Американська фармацевтична компанія Pfizer після отримання відповідного дозволу від Росздравнагляду розпочала у Росії тестування нових ліків для профілактики коронавірусної хвороби. Про це повідомляють росЗМІ, також інформацію підтверджують дані з реєстру лікарських засобів. 

Випробування розпочалися кілька днів тому - 12 листопада. Триватимуть вони до березня 2023 року. Участь в них беруть 90 громадян старших за 18 років з різних міст Росії. Усі вони контактують з людьми, в яких проявляються перші симптоми коронавірусної хвороби. 

У Pfizer розповіли, що назва препарату - Paxlovid. В його виробництві брали участь 7 тисяч людей з різних країн світу. Якщо регулятор схвалить ліки, саме в ці держави їх й будуть постачати. 

Читайте також: Ревакцинація від COVID-19 може стати щорічною — гендиректор Pfizer

Зазначимо, що виробник вакцини від коронавірусу Pfizer та його німецький партнер BioNTech вимагають дозволу на "бустерну" дозу своєю вакциною від коронавірусу всіх бажаючих від 18 років і старше. Таке рішення може збільшити кількість ревакцинацій у критичний момент пандемії. Компанії вже звернулися до федеральних регулюючих органів.