UA / RU
Підтримати ZN.ua

Pfizer планує вдвічі скоротити час виробництва COVID-вакцини

Зараз на виготовлення партії вакцини необхідно 110 днів.

Компанія Pfizer планує вдвічі  швидше виробляти вакцину проти коронавірусу. Про це повідомляє USA Today. Так, компанія працює над тим, щоб процес виготовлення вакцини у середньому займав 60 днів.

Наразі ж на виготовлення партії вакцини необхідно 110 днів.

У компанії зазначають, що оскільки США прискорюють темпи вакцинації, то зменшення часу на виготовлення препарату допоможе уникнути прогалин у кампанії вакцинації. Водночас, лише за останній місяць Pfizer вдвічі збільшили обсяги виробництва. 

Поруч із збільшенням швидкості виготовлення, компанія також розширює і виробничі потужності. Зокрема, на трьох заводах було додано три лінії.

Читайте також: Pfizer все ще веде переговори про реєстрацію вакцини в Україні

Раніше повідомлялося, що COVID-вакцина BioNTech/Pfizer ефективна проти мутованих варіантів коронавірусу, які зовсім нещодавно були виявлені в Великій Британії і Південній Африці. Так, дослідження показало, що вакцина ефективна в нейтралізації вірусу з так званою мутацією N501Y шипового білка.

21 грудня Європейське медичне агентство (EMA) надало дозвіл на ринкове використання на території ЄС вакцини від COVID-19 виробництва компанії BioNTech/Pfizer, яка була визнана як безпечна і ефективна. З 27 грудня в більшості європейських країн були зроблені перші щеплення від коронавірусу з використанням цієї вакцини.