UA / RU
Підтримати ZN.ua

Перший заступник голови Пентагону подав у відставку

Заступник голови Пентагону Ештон Картер прийняв рішення піти зі своєї посади, пропрацювавши на ній понад чотири роки.

Перший заступник голови Пентагону Ештон Картер подав у відставку. Про це повідомляє Reuters з посиланням на Чака Гейґела, міністра оборони США.

Наголошується, що Картер покине свій пост голови відомства 4 грудня 2013 року. Картер понад чотири роки працював у вищому керівництві Пентагону.

У своїй заяві глава Пентагону Чак Гейґел повідомив, що неохоче прийняв відставку заступника. Він висловив подяку Картеру за роботу в роки співпраці в оборонному відомстві і зазначив, що завжди покладався на свого заступника у вирішенні найскладніших завдань, що стояли перед Міністерством оборони. Глава Пентагону додав, що йому не вистачатиме Картера: "Я буду сумувати за ним".

Рішення Картера піти з посади заступника міністра оборони стало несподіванкою для більшості експертів.

Картер працював помічником міністра оборони з питань міжнародної безпеки в адміністрації президента Білла Клінтона в 1993-1996рр. У квітні 2009р., вже за Барака Обами, його було призначено на посаду заступника міністра оборони США, в жовтні 2011р. він став першим заступником голови Пентагону.

10 жовтня стало відомо про іншу гучну відставку в Міноборони США. Обама своїм розпорядженням звільнив з посади відповідального за ядерну зброю Тіма Джардіну. Також "3-зіркового" адмірала позбавлено однієї зірки, крім цього, йому значно урізано пенсію за вислугу років.

Джардіну було відсторонено від роботи місяць тому за спробу шахрайства в казино. Адмірала зловили на гарячому при спробі перевести в готівку фальшиві фішки. !zn

Читайте також:

Через припинення фінансування розвідка США відправила у відпустку 70% працівників

В роки холодної війни ЦРУ вчило воронів підглядати, а котів підслуховувати

США скоротять збройні сили, ліквідувавши 12 військових баз