UA / RU
Підтримати ZN.ua

Перший президент Казахстану Назарбаєв заразився коронавірусом

Політик перебуває на самоізоляції.

Перший президент Казахстану Нурсултан Назрабаєв захворів на новий коронавірус COVID-19, повідомив його речник Айдос Укібай.

"Зараз перший президент Казахстану перебуває на самоізоляції. На жаль, останній тест Єлбаси (лідер нації – ред.) на коронавірусну інфекцію показав позитивний результат". –написав він у Twitter.

За словами речника Назарбаєва, приводу для занепокоєння немає, політик продовжує працювати дистанційно. Добровільно склавши президентські повноваження, він залишається головою Ради безпеки країни.

Читайте також: ЗСУ дали відсіч окупантам на Донеччині та Луганщині

Нагадаємо, в березні 2019 року президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв у спеціальному зверненні до нації оголосив про відставку. Тимчасовим виконувачем обов'язків президента став спікер Сенату Касим-Жомарт Токаєв.

10 червня у Казахстані відбулися дострокові вибори президента, переможцем яких прогнозовано було оголошено Токаєва. За даними ЦВК, ставленик Назарбаєва отримав 71% голосів.

Водночас сам Назарбаєв залишається очільником Ради безпеки і партії "Нур Отан" у складі Конституційної ради республіки, А його думка матиме пріоритетне значення при ухваленні рішень стратегічного характеру. Тобто повноваження у нього настільки широкі, що це дозволяє не тільки зберегти в своїх руках важелі влади, але й убезпечити себе. Докладніше про ситуацію в Казахстані читайте у статті Володимира Кравченка "Умовно-дострокове припинення" для ZN.UA.