UA / RU
Підтримати ZN.ua

Перший кандидат на пост президента США офіційно оголосить про плани балотуватися

Сенатор від штату Техас стане першим, хто офіційно оголосить про плани претендувати на посаду в Білому домі.

Сенатор від штату Техас Тед Круз в понеділок офіційно оголосить про те, що має намір балотуватися на пост президента США від республіканської партії.

44-річний Круз стане першим, хто офіційно оголосить про плани претендувати на посаду в Білому домі.

Традиційний опонент адміністрації чинного президента Барака Обами отримав популярність в 2013 році, коли люто критикував програму реформи охорони здоров'я, т. зв. Obamacare. У результаті протистояння між демократами і республіканцями призвело до того, що робота уряду США була припинена на 17 днів. Круз тоді протягом 21 години виступав у Сенаті, критикуючи запропоновану Обамою програму.

За інформацією CNN, Круз користується підтримкою в консервативних колах республіканців, але йому доведеться ще серйозно попрацювати, щоб заручитися голосами інших прихильників "Великої старої партії" (GOP).

Як показують опитування, якби республіканські праймеріз пройшли в цьому місяці, за техаського сенатора проголосували б всього 4%. Лідером цього опитування став Джеб Буш (син 41-го президента США Джорджа Буша і брат 43-го США Джорджа Буша-молодшого), йому готові віддати голоси 16% республіканців.