UA / RU
Підтримати ZN.ua

Перші підрозділи американських військових вирушили на кордон із Мексикою

Нацгвардійці займатимуться виявленими в безпеці недоліками.

Департамент внутрішньої безпеки повідомив про відправку у п'ятницю ввечері, 6 квітня, перших підрозділів Національної гвардії США на кордон із Мексикою, йдеться на сайті відомства.

"Сьогодні ввечері війська національної гвардії висуваються підтримати місію із підтримки безпеки уздовж південно-східного кордону США", - йдеться в заяві.

Зазначається, що Національна гвардія буде займатися недоліками в безпеці, які були виявлені департаментом внутрішньої безпеки під час тісної співпраці з губернаторами штатів, що розташовані поруч із кордоном.

Напередодні в Білому домі підготували розпорядження про розміщення Національної гвардії біля кордону з Мексикою. Трамп також дав доручення протягом 30 днів підготувати доповідь з детальним описом плану дій та рекомендацій для виконавчої влади щодо захисту кордону.

Про намір застосувати збройні сили на кордоні з Мексикою допоки не буде збудована стіна Трамп заявив у вівторок, 3 квітня.

Раніше Трамп пригрозив Мексиці скасувати Північноамериканську зону вільної торгівлі (NAFTA), якщо країна не зупинить масштабні потоки іммігрантів у Сполучені Штати.

Нагадаємо, що будівництво стіни на кордоні з Мексикою як один із способів боротьби з нелегальною міграцією в якості захисту від наркотрафіку було передвиборною обіцянкою президента США Дональда Трампа.