UA / RU
Підтримати ZN.ua

Перша катастрофа нового Boeing 737 MAX8 з 188 людьми на борту: головне

Українців не було в літаку.

Пасажирський літак Boeing 737 індонезійської авіакомпанії Lion Air розбився в Яванському морі через 13 хвилин після зльоту з аеропорту Джакарти. На борту перебували 188 осіб, серед яких 181 пасажир, двоє пілотів і шість бортпровідників, повідомили у Національному агентстві з надзвичайних ситуацій Індонезії.

Наголошується, що уламки літака можуть перебувати на глибині від 30 до 35 метрів.

Департамент консульської служби України вже заявив, що на борту не було українських громадян. Цю інформацію опублікували і в Twitter МЗС України.

Громадян України немає у списку пасажирів літака та членів екіпажу.

- Українцям у світі (@UkrZaKordonom) October 29, 2018

DetikNews відразу після аварії писало, що пілоти повідомили диспетчерам, що збирається повернутися в аеропорт вильоту.

Associated Press відзначає, що диспетчер казав пілотам повернутися в аеропорт вильоту через дві-три хвилини після зльоту.

BREAKING: Indonesia official: Plane that crashed was cleared to return to airport after making request 2-3 minutes after takeoff.

- The Associated Press (@AP) October 29, 2018

Flightradar24 пише, що літак рейсу JT610 відправив останній сигнал у 02:31 за Києвом. Кінцеві дані, отримані від літака, вказують на високу швидкість спуску лайнера. За даними треккера польотів, Lion Air отримали літак в серпні. Він оснащений двома двигунами CFM LEAP-1B.

we're following reports that contact has been lost with Lion Air flight #JT610 shortly after takeoff from Jakarta.

ADS-B data from the flight is available at https://t.co/zNM33cM0na pic.twitter.com/NIU7iuCcFu

- Flightradar24 (@flightradar24) October 29, 2018

Уламки літака JT 610 вже знайшли в морі, повідомив Сутопо Пурво Нугрохо – спікер Агентства з надзвичайних ситуацій Індонезії.

Serpihan pesawat Lion Air JT 610 yang jatuh di perairan Karawang. Beberapa kapal tug boad membantu menangani evakuasi. Video diambil petugas tug boad yang ada di perairan Karawang. pic.twitter.com/4GhKcRYkpG

- Sutopo Purwo Nugroho (@Sutopo_PN) October 29, 2018

Serpihan pesawat Lion Air JT 610 yang jatuh di Perairan Karawang banyak ditemukan mengapung di permukaan laut. Kapal USV Fulmar menemukan serpihan berupa pelampung, HP dan lainnya. Basarnas dibantu Kementerian Perhubungan, TNI, Polri & relawan terus lakulan evakuasi. pic.twitter.com/A4wjeoE5tl

- Sutopo Purwo Nugroho (@Sutopo_PN) October 29, 2018

Читайте також: В Індонезії впав у море пасажирський Boeing 737 - живих поки що не знайдено

Агентство Reuters писало, що на борту літака знаходилися, щонайменше, 23 урядовців.

Це перша авіакатастрофа з участю моделі Boeing 737 MAX 8. Літак почали використовуватися на комерційних рейсах в 2017 році.