UA / RU
Підтримати ZN.ua

«Переплюнути» Тетчер: Борис Джонсон хоче пробути на посаді до середини наступного десятиліття

Глава британського уряду заявив про намір піти на третій прем’єрський термін

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон попри заклики до нього піти у відставку заявив про намір залишатися на посаді до середини наступного десятиліття. Якщо це відбудеться, то Джонсон поб’є рекорд Маргарет Тетчер, яка очолювала британський уряд упродовж 11 років, і буде найдовготривалішим його очільником за останні 200 років. Про це повідомляє Reuters.

"Зараз я активно думаю про третій термін", – заявив прем'єр Великої Британії. А на уточнююче запитання щодо того, що він має на увазі, він відповів: "Щодо третього терміну… це середина 2030-х років".

За цей час він планує зменшити регіональну економічну нерівність Великої Британії, а також реформувати британську правову та імміграційну системи. Видання зазначає, що Джонсон повинен призначити наступні загальнонаціональні вибори у Великій Британії до грудня 2024 року.

Читайте також: Прем’єрство Джонсона знову під загрозою: його партія втратила місця в парламенті

Якщо йому вдасться пробути на посаді до 2031 року, то він поб'є рекорд Маргарет Тетчер, яка наразі залишається прем'єром-рекордсменом за останні 200 років. Довше за неї цю посаду обіймав Роберт Бенкс Дженкінсон, який перебував при владі з 1812 по 1827 рік.

Нагадаємо, нещодавно Борис Джонсон заявив, що міг би піти зі своєї посади у разі, якщо йому довелось би під тиском відмовитись від підтримки України, бо вважає це справою моралі.