UA / RU
Підтримати ZN.ua

Переможці фотоконкурсу BigPicture Natural World 2021 демонструють стійкість природи

Фотографії-переможці виставлені в одній з найпрестижніших наукових установ світу в Сан-Франциско, Каліфорнія, США

© Jo-Anne McArthur/Big Picture Competition
© Yung-Sen Wu/Big Picture Competition
© Michelle Valberg/Big Picture Competition
© Shane Kalyn/Big Picture Competition
© Fran Rubia/Big Picture Competition
© Sarang Naik/Big Picture Competition
© Ralph Pace/Big Picture Competition
© Peter Mather/Big Picture Competition

Каліфорнійська академія наук щорічно спонукає фотографів з усього світу надсилати свої найкращі фотографії, щоб продемонструвати біорізноманіття Землі. І ось фотоконкурс від академії BigPicture Natural World назвав переможців 2021 року, яким вдалося підкреслити красу природи, багату різноманітність життя на Землі і надихнути на дії щодо його захисту та збереженню за допомогою сили зображень.

Фотограф Джо-Енн МакАртур отримала головний приз конкурсу за свою фотографію «Надія серед попелу». МакАртур зробила знімок, коли супроводжувала некомерційну організацію Vets for Compassions, під час пошуку коал, які постраждали в результаті лісових пожеж в Австралії. Оточена випаленим лісом, самка східного сірого кенгуру гордо стоїть, сховавши дитинчати в сумку. Цей потужний момент виживання є метафорою стійкості всієї країни і показує, що у нас все ще повинна бути надія, навіть незважаючи на всі труднощі.

Решта переможців і фіналістів розподілені по декількох категоріях, таким як «Водне життя», «Мистецтво природи», «Крилате життя» і «Земне життя». Зображення представляють собою поперечний розріз, який переносить нас від Юкону до тропічних морів Палау. Акцентуючи увагу на цих неймовірних фотографіях світу природи, організатори сподіваються, що люди будуть натхненні на захист і збереження різноманітності життя на нашій планеті.

Читайте також: Пандемія, боротьба за життя та кохання: World Press Photo назвали переможців 2021 року

Раніше міжнародний конкурс Nature TTL Photographer of the Year також назвав переможців 2021 року. З більш ніж 8000 зображень з усього світу журі вибрало найкраще фото року і нагородило фотографа грошовим призом у розмірі 1500 фунтів стерлінгів.

Примітно, що фото-переможець отримує вже другу перемогу в міжнародному конкурсі за цей рік.