UA / RU
Підтримати ZN.ua

Перемовини щодо припинення вогню у Секторі Гази знаходяться на завершальній стадії — Reuters

Нові зустрічі для досягнення миру у Газі відбудуться наступного тижня.

Переговори щодо угоди про припинення вогню у Секторі Гази та звільнення заручників, схоже, знаходяться на завершальній стадії. Президент США Джо Байден та прем’єр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу обговорять деталі під час зустрічі у четвер, заявив високопоставлений чиновник США Reuters.

Чиновник також сказав, що перешкоди, які залишилися для укладання угоди, можна подолати. Протягом наступного тижня відбудуться нові зустрічі, спрямовані на перемирʼя між Ізраїлем і ХАМАС.

Читайте також: Ізраїль розпочав нові атаки в Газі під час візиту Нетаньягу до США — Reuters

"Зараз це зовсім інші переговори, ніж місяць тому, коли у нас були деякі принципово непереборні проблеми", — сказав чиновник.

Бойовики ХАМАС увірвалися на південь Ізраїлю 7 жовтня, убивши 1200 людей і захопивши 250 в полон, згідно з ізраїльськими підрахунками. Вони спровокували війну, в якій загинули понад 38 тисяч людей у ​​Газі. ХАМАС та інші бойовики все ще утримують 120 заручників. Ізраїль вважає, що близько третини з них мертві.

Раніше Нетаньягу заявив родичам ізраїльських полонених, що угода з ХАМАС близька до укладання. За його словами, умови для домовленостей "дозрівають", а в Ізраїлю будуть "важелі впливу" для звільнення заручників.