UA / RU
Підтримати ZN.ua

Переговори про перемир'я між Ізраїлем і ХАМАС припинені — Reuters

Посередники вважають, що Ізраїль несерйозно ставиться до переговорів.

Єгипетські джерела стверджують, що переговори щодо Гази припинено, допоки Ізраїль не продемонструє, що серйозно ставиться до цього процесу, пише Reuters.

Переговори зупинилися після того, як три дні напружених переговорів не принесли життєздатного результату, повідомили в суботу два єгипетські джерела, звинувативши Ізраїль у відсутності справжнього наміру досягти згоди.

За словами джерел, поведінка ізраїльських посередників виявила "внутрішній розбрат".

Видання додає, що за даними співрозмовників, ізраїльська делегація дає схвалення щодо кількох обговорюваних умов, але потім повертеється з поправками або запроваджує нові умови, які ризикують зірвати переговори.

Читайте також: Нетаньяху відмовився від ключової поступки на переговорах про припинення вогню

Джерела заявили, що посередники розглядають “суперечності, затримки у відповідях і введення нових умов, що суперечать попередньо узгодженим”, як ознаки того, що ізраїльська сторона сприймає переговори як формальність, спрямовану на вплив на громадську думку.

Як повідомлялось, Ізраїль завдав удару по Газі з метою ліквідації ватажка ХАМАС. Повідомляється про те, що постраждали щонайменше 90 палестинців. Точних даних про вбивство командира угруповання немає.