UA / RU
Підтримати ZN.ua

Переговори Трампа з Путіним тривали 2,5 години

Президенти обговорили Україну, Сирію і боротьбу з тероризмом.

На саміті "Великої двадцятка" завершилася зустріч президентів США і Росії Дональда Трампа та Володимира Путіна, яка тривала 2,5 години.

Переговори, які почалися о 16:45 п'ятниці, 7 липня, завершилися близько 18:10 за місцевим часом (19:10 за Києвом), повідомляє прес-служба Білого дому.

Спочатку передбачалося, що переговори триватимуть лише 35 хвилин. У зв'язку з цим президент РФ запізнився на зустріч з прем'єр-міністром Японії Сіндзо Абе.

За результатами зустрічі Путін заявив, що обговорював з Трампом Україну, Сирію, боротьбу з міжнародним тероризмом і кіберзлочинністю.

Нещодавно німецьке видання Die Welt писало, що Путін намагатиметься улестити Трампа під час першої зустрічі. Але американський президент прийде на неї "зі зв'язаними руками". У США всі сторони будуть пильно стежити за кожним рухом Трампа.

Також видання Washington Post писало в редакційній статті, що Трамп під час зустрічі з Путіним повинен підтвердити прихильність США до України. При цьому він повинен рішуче заявити, що пом'якшення санкцій не буде, якщо Москва буде продовжувати війну проти сусідньої країни.