UA / RU
Підтримати ZN.ua

Перед виборами у Пакистані викрали сина екс-прем'єра

Колишній прем'єр-міністр Пакистану Юсуф Реза Гілані заявив, що невідомі озброєні люди викрали його сина під час передвиборчого мітингу.

У Пакистані викрадено сина колишнього прем'єра країни Юсуфа Реза Гілані. Про це повідомило агентство Reuters. Інцидент стався напередодні загальних виборів, які фундаменталісти з пакистанського "Талібану" оголосили "неісламськими" і пригрозили зірвати за допомогою терактів.

Алі Хаідера Гілані викрали у четвер, 9 травня, коли він прямував на політичні збори в місті Мултан у провінції Пенджаб. Під час нападу були застрелені секретар і охоронець Гілані-молодшого.

Сімейство Гілані поряд з кланом Бхутто Зардарі грає ключову роль у Пакистанській народній партії (ПНП), Юсуф Реза Гілані очолював уряд в період з 2008 по 2012 рік.

Починаючи з квітня ПНП разом з іншими політичними силами, які виступають за світську державу, зазнавала численних нападів з боку ісламістів. У четвер було оприлюднено лист лідера пакистанських талібів Хакімулли Месуда, в якому йдеться про майбутні теракти смертників.

Загальні вибори в Пакистані призначені на 11 травня, фаворитом вважається Пакистанська мусульманська ліга колишнього прем'єра Наваза Шаріфа. Ця партія, яку противники звинувачують у зв'язках з ісламськими радикалами, атак талібів не зазнавала. Іншим же політичним силам через терористичну загрозу довелося відмовитися від масових мітингів і обмежитися невеликими політичними зборами та індивідуальною агітацією виборців. !zn

Читайте також:

Екс-президент Пакистану постав перед судом

Екс-президент Пакистану Мушарраф втік із залу суду після видачі ордера на його арешт

Верховний суд Пакистану ухвалив заарештувати чинного прем'єра