UA / RU
Підтримати ZN.ua

Пентагон стежить за реакцією РФ після вибухів у Севастополі

При цьому, дані про можливе пошкодження фрегата «Адмірал Макаров» у Пентагоні не спростовують і не підтверджують.

Високопоставлений представник Пентагону заявив, що США стежать за реакцією РФ після нещодавніх вибухів у бухті Севастополя, передає «Крим.Реалії».

«Ми відстежуємо повідомлення та заяви росіян про нібито напад на кораблі ВМФ РФ у Севастополі. Ми оцінюємо, що там були вибухи, але я не збираюся ділитися оцінкою збитків, а також не надаватиму додаткову інформацію про те, що могло викликати ці вибухи», – сказав представник Пентагону під час брифінгу.

Водночас він відмовився якось коментувати наслідки цих вибухів. Зокрема представник Пентагону не підтвердив і не спростував інформацію про пошкодження російського фрегата «Адмірал Макаров».

Також представник Міноборони США не підтвердив та не спростував дані про ймовірну причетність до вибухів у Севастополі американських безпілотних кораблів берегової оборони.

Читайте також: В бухті Севастополя було уражено щонайменше три кораблі — розслідування

Нагадаємо, вранці 29 жовтня в окупованому Росією Севастополі пролунала серія вибухів. Росія звинувачує Україну та Британію в атаці на кораблі ЧФ у Севастопольській бухті, обидві країни назвали ці звинувачення бездоказовими та абсурдними.

Зокрема, президент Росії Владімір Путін заявив, що Севастополь атакували "шестиметрові безпілотники з 500 тонн вибухівки".