UA / RU
Підтримати ZN.ua

Пентагон розслідуватиме прихований військовими авіаудар по Сирії

У генерала Майкла Гарретта, голови командування збройних сил США, буде 90 днів, щоб розслідувати кількість жертв, дотримання закону війни та ведення документації.

Пентагон оголосив сьогодні, що міністр оборони Ллойд Дж. Остін III звернувся з проханням про перегляд авіаудару 18 березня 2019 року в Аль-Багуз-Фавкані, Сирія, внаслідок якого загинули понад 60 мирних жителів., повідомляють Пентагон, Reuters.

Інцидент стався в рамках зусиль Демократичних сил США та Сирії щодо розгрому організації ІДІЛ у Сирії.

Секретар доручив генералу армії Майклу X. Гарретту, командувачу збройних сил США, провести перевірку.

Гаррет вивчить звіти про вже проведене розслідування інциденту та проведе додаткове розслідування. За словами Кірбі, генералу було доручено протягом 90 днів подати секретареві свої висновки.

"Розслідування включатиме оцінку наступного: кількість жертв серед цивільного населення в результаті інциденту; дотримання закону війни; процедури ведення обліку та звітності; чи були насправді ефективні заходи щодо пом'якшення наслідків, виявлені в ході попередніх розслідувань інциденту; чи будуть доречними заходи підзвітності; чи слід змінювати органи влади, процедури чи процеси», - сказав Кірбі репортерам.

Читайте також: Авіація США відпрацювала нанесення ядерного удару 一 Пентагон

Пентагон створює новий офіс для розслідування невідомих літаючих об'єктів на тлі побоювань, що після великих досліджень він не може пояснити таємничі спостереження поблизу високочутливих військових районів.