UA / RU
Підтримати ZN.ua

Пентагон не виключає продовження термінів евакуації з Кабула

Байдену готують варіанти дій на випадок непередбачених ситуацій

США працюють над сценарієм дій на випадок, якщо знадобиться продовжити евакуацію з аеропорту Кабула в Афганістані. В останню чергу, перед 31 серпня, Штати будуть вивозити своїх військових. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на представника Пентагону Джона Кірбі.

Кірбі уточнив, що Пентагон — це організація, яка займається плануванням. Відповідно, їх прямий обов'язок створювати для президента США Джо Байдена варіанти рішень і дій на випадок надзвичайних ситуацій при евакуації з Кабула.

Кірбі уточнив, що Пентагон робить все можливе, щоб завершити евакуацію з аеропорту Кабула до 31 серпня. Однак на випадок непередбачених ситуацій розробляється план на її продовження.

Він додав, що останні дні перед 31 серпня будуть відведені евакуації американських військових. При цьому, в разі необхідності, з Кабула продовжать вивозити і цивільних.

Представник Пентагону наголосив, що США не будуть відповідати за забезпечення безпеки аеропорту Кабула після завершення евакуації і виведення американських військових. Кірбі зазначив, що після захоплення влади талібами жоден військовослужбовець США не загинув.

«Відомо лише про один випадок поранення», — уточнив він.

Читайте також: Речник МЗС: В Афганістані залишаються близько 90 українців

Евакуація громадян США з Кабула, яка почалася з захопленням влади талібами, набирає обертів. Вашингтон також евакуює і жителів Афганістану, які на їхню думку, можуть знаходиться в небезпеці через співпрацю з американськими військами.

Детальніше про наслідки дій Вашингтона і дестабілізації в регіоні - в статті Миколи Замикули «Що залишиться в Афганістані після виведення американських військ?» , А також в матеріалі Олексія Їжак «Трагедія Афганістану:« Талібан »прийшов» для читачів ZN.UA.