UA / RU
Підтримати ZN.ua

Пентагон не підтверджує, що КНДР відправила війська на допомогу Росії

За словами Остіна, такий крок "викликатиме занепокоєння", якщо виявиться правдою.

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що не може підтвердити відправку північнокорейських військових до Росії для подальшої участі у війні в Україні. Проте, якщо такий крок виявиться правдою, він "викликатиме занепокоєння", передає його коментар Reuters.

Читайте також: У МЗС розповіли, як Захід має реагувати на залучення військ КНДР у війну проти України

Агентство наводить повідомлення південнокорейської розвідки, яка заявила, що КНДР відправила 1500 військових ССО на Далекий Схід Росії для навчання та акліматизації на місцевих військових базах. Сеул вказує, що, ймовірно, їх розгорнуть для участі у війні в Україні.

Раніше Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки SPRAVDI та опублікував відео, на якому північнокорейські солдати перебувають у РФ та отримують російське спорядження. Також напередодні в мережі з'явилося два відео, як стверджується, із солдатами з КНДР на полігоні. На них чути вигуки одного з солдатів. Два експерти підтвердили, що на цих кадрах “нерозбірливо розмовляють корейською”. 

Нагадаємо, очільник ГУР МО Кирило Буданов повідомляв, що КНДР може відправити для підтримки РФ в Україні близько 11 тисяч своїх військових. За словами Буданова, вони будуть готові до 1 листопада.