UA / RU
Підтримати ZN.ua

Пентагон вирішив збільшити військовий контингент США в Афганістані

Кількість та спеціалізація військових поки не називаються.

Міністр оборони США Джеймс Меттіс підписав указ про відправку додаткових військ до Афганістану згідно стратегії Дональда Трампа про дії в цій країні.

"Так, я підписав укази, але це ще не все. Іншими словами, я підписав деякі укази про відправку військ і зараз ми вирішуємо, яких саме", - сказав Мэттис, пише Reuters.

Глава Пентагону зазначив, що збільшення контингенту допоможе афганським військам "боротися ефективніше". Меттіс при цьому не уточнив, про яку кількість військових йде мова.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп представив своє бачення нової стратегії дій американських військ в Афганістані, заявивши, що їх поспішний відхід з цієї країни залишить вакуум для терористів, яким вони напевно не забаряться скористатися. Нова стратегія передбачає не "мікроуправління з Вашингтона", а делегування більших повноважень місцевим командирам. Крім того, американці, за словами Трампа, більше не будуть займатися в Афганістані "створенням нації", а стануть "вбивати терористів". Також Дональд Трамп підписав розпорядження про відправку ще 4 тисяч військовослужбовців до Афганістану.