UA / RU
Підтримати ZN.ua

Пашинян знову заявив про свою кандидатуру прем'єра, як про єдину можливу

У іншому випадку головний вірменський опозиціонер загрожує "десятикратним збільшенням сили протестного руху.

Правляча Республіканська партія разом з іншими фракціями парламенту Вірменії повинна підтримати на посаді прем'єр-міністра виключно кандидата народу, заявив лідер протестного руху, депутат парламенту Вірменії Нікол Пашинян, передає "Інтерфакс-Україна".

"Щоб було добре, республіканці разом з іншими фракціями повинні підтримати кандидатуру народу. Я готовий зустрітися з усіма депутатами Республіканської партії, щоб довести їм, що ми закриваємо сторінку внутрішньополітичної ненависті... І якщо вони зроблять цей крок, підтримають кандидата народу, то стануть співавторами цієї історії. Сподіваюся, що політичні сили навіть не спробують вкрасти перемогу народу, тому що це призведе до висилки цих політиків з політичного поля Вірменії", - сказав Пашинян на мітингу в місті Ванадзор на півночі Вірменії.

За словами Пашиняна, якщо 1 травня прем'єром Вірменії буде обраний інший кандидат, крім нього, то акції протесту продовжаться з "десятикратної силою".

"В противному разі... Навіть не хочу говорити, що може бути інакше", - заявив він.

Нагадаємо, правляча Республіканська партія Вірменії заявила про рішення не висувати свого кандидата на посаду прем'єр-міністра країни під час виборів, призначених на 1 травня. При цьому правляча Республіканська партія Вірменії візьме участь у майбутніх парламентських виборах.

Як відомо, призначений у квітні прем'єром колишній президент Вірменії Серж Саргсян 23 квітня подав у відставку під тиском масових вуличних протестів, які тривали 11 днів.

Саргсян був президентом Вірменії 10 років. Перед закінченням його президентських повноважень конституцію Вірменії було змінено, країна стала парламентською республікою, реальна влада перейшла в руки глави уряду.

Лідер опозиції Вірменії, депутат парламенту Нікол Пашинян в четвер заявив, що якщо парламент Вірменії не обере його прем'єр-міністром, то на цей пост не оберуть взагалі нікого.

Як вдалося з'ясувати ЗМІ, увечері 25 квітня міністр закордонних справ Вірменії Едвард Налбандян вилетів до Москви.

Раніше повідомлялося, президент Вірменії Армен Саркісян поговорив по телефону з президентом РФ Володимиром Путіним і обговорив з ним поточну політичну ситуацію в країні.

Тим часом опозиційна парламентська фракція "Єлк" висунула на посаду прем'єр-міністра Вірменії кандидатуру лідера протестного руху, керівника фракції Нікола Пашиняна. Для обрання прем'єр-міністра в парламенті необхідно набрати 53 голоси. Сам Пашинян заявив, що готовий стати прем'єром, якщо народ довірить йому такий відповідальний пост.

Детальніше про ситуацію у Вірменії читайте у матеріалі Володимира Кравченка "Оксамитова революція" з вірменською специфікою" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".