UA / RU
Підтримати ZN.ua

Партія Меркель показала найгірший результат на регіональних виборах

Після відставки Аннегрет Крамп-Карренбауер партія переживає значну кризу.

Консервативна партія "Християнсько-демократичний союз", яку заснувала чинний канцлер Німеччини Ангела Меркель, отримала найгірший результат на регіональних виборах у міському штаті Гамбург, повідомляє BBC.

Партія "ХДС" піднялась на третє місце з трохи більше 11% Якщо під час остаточних голосувань вплив "ХДС" різко не збільшиться, результат призведе до продовження "червоно-зеленої коаліції" соціал-демократів та партії "зелених".

Генеральний секретар партії Пол Земіак заявив, що це "гіркий день", і визнав, що оголошення про відставку Крамп-Карренбауер після скандалу в східному штаті Тюрингія завдало шкоди партії.

Раніше Меркель повідомила, більше не втручатиметься у вибір свого наступника. Наступниця Ангели Меркель Аннегрет Крамп-Карренбауер, яка мала замінити її, заявила, що не буде балотуватись на посаду канцлера Німеччини. До того ж, вона залишить посаду лідера партії "Християнсько-демократичного союзу".

До того, партія Меркель створила в коаліцію з ультраправою партією і спричинила масові протести в Німеччині. Ангела Меркель, яка на той момент вже небула главою, засудила рішення "ХСД" приєднатись до ультраправої партії "Альтернатива для Німеччини" у виборах прем'єр-міністра Тюрингії. Багатьох обурило втручання канцлера у рішення партії.