UA / RU
Підтримати ZN.ua

Партія Макрона зберігає лідерство за два тижні до парламентських виборів

На другому місці тримається партія Марін Ле Пен.

Партія нового президента Франції Еммануеля Макрона "Вперед, Республіка!" показує найвищі результати в соціологічних опитуваннях за два тижні до парламентських виборів. За партію президента готові проголосувати 29% французів, тоді як другий за рейтингом "Національний фронт" набирає 17%, повідомляє Reuters.

Слідом за провідними партіями йдуть "Республіканці", за яких готові проголосувати 15% французів, а також "Ліва партія" Жан-Люка Меланшона, якій симпатизують 14% респондентів. Соціалістична партія екс-президента Франсуа Олланда набирає лише 5%.

Раніше повідомлялося, що партія нового президента Франції Еммануеля Макрона має найвищу підтримку в 32% напередодні парламентських виборів. Друге і третє місце ділять Республіканці і "Національний фронт", які мають по 19% підтримки.

Парламентські вибори у Франції відбудуться 11 та 18 червня. Виборча система Франції передбачає голосування на 577 одномандатних округів у два тури. Якщо в першому турі жоден кандидат не набере більше 50%, то на цьому окрузі відбудеться повторне голосування. У другий тур виходять всі кандидати, які набрали більше 12,5% голосів.