UA / RU
Підтримати ZN.ua

Партія Ле Пен обрала нового лідера

Французьких ультраправих очолить Жордан Барделла.

Новим лідером ультраправої французької партії «Національне об'єднання» (колишній «Національний фронт») став Жордан Барделла. На внутрішніх партійних виборах він отримав 85% голосів.

Суперник Барделли, мер міста Перпіньян Луї Альо, отримав 53% голосів. Він стане заступником нового лідера партії.

Багаторічний керівник партії Марін Ле Пен раніше заявила про відставку. На рішення політикині вплинули програш на президентських виборах чинному голові Франції Еммануелю Макрону.

Під керівництвом Ле Пен ультраправі досягли успіхів на парламентських виборах, і тепер вона планує сконцентруватися на керівництві депутатами своєї партії в парламенті.

На виборах наступника Марін Ле Пен відкрито не висловлювала підтримку жодному з кандидатів, але прийнято вважати, що вона все ж надавала перевагу кандидатурі Барделли. Він стане першим лідером партії, який не має відношення до сім'ї Ле Пен (партія була заснована Жан-Марі Ле Пеном).

Зміна голови партії не вплине на її ідеологічне майбутнє, оскільки обидва кандидати обіцяли продовжувати починання Ле Пен.

Читайте також: Російський кредитор дозволив партії Марін Ле Пен повертати прострочений борг поступово

Ле Пен займає відверто проросійську позицію. Політикиня неодноразово заявляла про необхідність «домовлятися з Росією», називала окупований український Крим «російським», а Україну - «країною, що входить до сфери інтересів РФ». Політикиня критикувала західні інститути та обіцяла «вивести Францію з НАТО» у разі перемоги на виборах президента.