UA / RU
Підтримати ZN.ua

Парламент Вірменії обрав нового президента країни

Армен Саркісян обраний четвертим президентом Вірменії.

У Вірменії парламент 90 голосами "за" і 10 голосами "проти" обрав четвертим президентом країни Армена Саркісяна.

Депутати вперше обирали главу держави, оскільки Вірменія перейшла до парламентської форми правління. Усього в голосуванні брали участь 101 з 105 депутатів. Один бюлетень визнали недійсним, повідомляють "Новости-Армения".

Після прийнятих у Вірменії в 2015 році конституційних реформ держава перейшла на парламентську форму правління. Новообраний президент вступить на посаду 9 квітня після закінчення повноважень чинного голови держави Сержа Саргсяна.

Вказується, що того ж дня будуть припинені повноваження чинного президента Вірменії, а уряд подасть у відставку. Прем'єр-міністра обере правляча партія або правляча коаліція.

Армен Саркісян народився в Єревані 23 червня 1953 року. У 1991-1996 роках обіймав посаду тимчасового повіреного у справах Вірменії, потім – посол Вірменії у Великобританії. У 1992-1996 роках обіймав посаду старшого посла в Європі, був послом Вірменії в Євросоюзі, Бельгії, Нідерландах, Люксембурзі, Ватикані, главою місії Вірменії в ЄС. У 1996-1997 роках обіймав посаду прем'єр-міністра Вірменії. У 1998-1999 роках перепризначений послом Вірменії в Сполученому Королівстві та Ватикані.