UA / RU
Підтримати ZN.ua

Парламент Грузії подолав вето президентки на закон про «іноагентів»

Тепер його направлять протягом трьох днів на підпис до Зурабішвілі.

Фото ілюстративне.

Фото ілюстративне.

Парламент Грузії подолав вето президентки країни Саломе Зурабішвілі та остаточно прийняв закон про «іноагентів». Як повідомляє «Ехо Кавказу», за відповідне рішення проголосували 84 депутати.

Тепер, згідно з Конституцією Грузії, закон протягом трьох днів передадуть Зурабішвілі, яка у пʼятиденний термін може підписати та опублікувати його. Якщо вона від цього відмовиться, тоді документ у наступні пʼять днів підпише та опублікує голова парламенту Шалва Папуашвілі.

Читайте також: В європейських парламентах закликають Грузію відкликати закон про «іноагентів»

Закон можуть опублікувати в перших числах червня, зауважує «Ехо Кавказу». Згідно з документом, до початку серпня органи/посадовці Грузії повинні ухвалити/опублікувати підзаконні акти. Потім грузинський Мінʼюст та Національне агентство публічного реєстру проведуть «попередні матеріально-технічні та інші заходи для виконання цього закону».

Нагадаємо, парламент Грузії прийняв закон про «іноагентів» у третьому читанні 14 травня. Цей документ порівнюють з аналогічним російським, через що президентка Грузії Саломе Зурабішвілі 18 травня наклала на нього вето.

Грузинські парламентарі прийняли закон про «іноагентів» не зважаючи на протести громадян. Вже 14 травня, у день його прийняття, у Тбілісі почалися сутички та затримання демонстрантів біля будівлі парламенту.