UA / RU
Підтримати ZN.ua

Парламент Грузії відкликав законопроект про культивування коноплі

Всі відповідні документи вже повернули уряду.

Парламент Грузії відкликав законопроект "Про контроль конопель", який передбачав вирощування марихуани на території держави, а також її експорт. Всі супутні документи сьогодні, 5 листопада, також повернули грузинському уряду, передає "Інтерфакс".

"Проект цього закону разом з пакетом супутніх законопроектів уже повернуто уряду", - повідомили в парламенті.

Раніше глава законодавчого органу Грузії Іраклій Кобахідзе вже повідомляв про те, що парламент має намір відкликати зазначений законопроект. Розгляд документу призупинили в парламенті після протестів з боку місцевої церкви, а також представників громадськості.

Нагадаємо, 30 липня Конституційний суд Грузії легалізував вживання марихуани. Відповідальність може наступати лише при вживанні марихуани в школах і в деяких інших місцях, наприклад, у громадському транспорті.

У листопаді 2017 року Конституційний суд Грузії задовольнив позов одного з представників опозиційної партії "Гірчі", визнавши неконституційним кримінальне покарання за вживання марихуани. Ще раніше, у липні Конституційний суд визнав неконституційною норму, відповідно до якої посів або вирощування малої кількості марихуани для особистого користування є кримінальним злочином.