UA / RU
Підтримати ZN.ua

Парламент Британії прийняв законопроект про Brexit

Парламентарії підтримали угоду Бориса Джонсона щодо Brexit.

Палата громад британського парламенту підтримала новий законопроект щодо Brexit, заснований на угоді про Brexit, досягнутої урядом з представниками ЄС минулого тижня. Про це повідомляє BBC.

"Парламентарії підтримали угоду Бориса Джонсона щодо Brexit, що є вирішальною перемогою для прем'єр-міністра", - йдеться в повідомленні.

За документ проголосували 329 депутатів, проти - 299. Історичне голосування відкриває шлях Великобританії до виходу з ЄС до дня святкування Хеллоуїна. Сьогоднішнє голосування - це перша основна перешкода, що законопроект повинен пройти по шляху до прийняття закону. Це - принципова згода парламенту на операцію, проте, парламентарії ще мають розглянути всі поправки.

У той же час Палата громад із співвідношенням голосів 322 на 308 відхилила пропозицію уряду в прискореному темпі, щоб встигнути до дня Брексита, 31 жовтня, ухвалити закон про ратифікацію угоди про вихід Британії з Євросоюзу.

Голова уряду Борис Джонсон запропонував парламенту розглянути документ протягом трьох днів і остаточно затвердити його в четвер, в іншому випадку він пообіцяв відкликати угоду і оголосити дострокові вибори.

Нагадаємо, 17 жовтня Євросоюз і Великобританія досягли нових домовленостей про Brexit. Угоду було схвалено між британськими та європейськими переговорними командами перед зустріччю європейських лідерів у Брюсселі.

У вересні британські депутати прийняли закон, який блокує вихід з Європейського союзу без угоди з Брюсселем 31 жовтня і змушує прем'єр-міністра країни просити про відстрочку Brexit.

Більше про проблеми і ризики Brexit читайте в статті Віктора Константинова для DT.UA "Ендшпіль".