UA / RU
Підтримати ZN.ua

Паркан Латвії на кордоні з Росією буде висотою 2,7 метра

Високий паркан здатний дати прикордонникам додатковий час для прибуття на місце порушення кордону.

Начальник латвійської державної служби прикордонної охорони Нормундс Гарбарс повідомив, що висота загородження, яке Латвія будує на кордоні з Росією, складе 2,7 м, щоб цю перешкоду було важче подолати.

"Будь-яку огорожу, за винятком триметрової стіни, можна фізично подолати, проте головне - максимально швидко, бажано протягом години, констатувати, що сталося незаконне перетинання кордону. Паркан з'явиться в тих місцях, де осіб, які незаконно перетинають кордон, неможливо виявити протягом години", - сказав Гарбарс.

За його словами, паркан буде змушувати порушників намагатися перерізати дріт або робити підкоп.

"Це дасть прикордонникам заділ по часу, щоб прибути на місце порушення", - зазначив він.

Загальна довжина паркану, який Латвія зводить на кордоні з Росією, складе 92 км. Перші ділянки загородження, роботи по установці якого почалися раніше, повинні бути готові вже цієї весни, сказав Гарбарс. Всього в цьому році Латвія планує звести 24 км паркану, на ці цілі витратять 1,8 млн євро.

Читайте також: Прем'єр-міністр Латвії вважає санкції проти Росії справою честі

У грудні МВС Естонії виділив 500 тисяч євро на купівлю безпілотників для охорони державного кордону з Росією. Безпілотники дадуть можливість швидше фіксувати порушення кордону. Також патрулі отримають більш повний огляд незаконної діяльності, що відбувається на прикордонній території.