UA / RU
Підтримати ZN.ua

Папу Римського нагородили за внесок у єдність Європи

Понтифік закликав не зраджувати ідеали засновників Європейського співтовариства.

У п'ятницю, 6 травня, Папу Римського Франциска нагородили премією Калу Великого за внесок у єдність Європи.

Нагороду зазвичай вручають у німецькому місті Аахен, але для понтифіка зробили виняток, і церемонія нагородження відбулася у Ватикані, повідомляє Euronews.

Папа закликав не зраджувати ідеалам засновників Європейського співтовариства.

"Я мрію про Эвропу, яка доглядає за дітьми, яка надає братську допомогу бідним і тим новачкам, які шукають визнання, оскільки втратили все і потребують притулку. Я мрію про європу, де бути мігрантом – не злочин, а заклик до більшої відданості гідності кожної людини", – сказав понтифік під час урочистої церемонії, на якій були присутні спікер Європейського парламенту Мартін Шульц, голова Європейської Комісії Жан-Клод Юнкер, президент Європейської Ради Дональд Туск, канцлер Німеччини Ангела Меркель й інші європейські лідери.

У лютому Папа Римський закликав до міжнародної заборони смертної кари.

Папа Римський неодноразово закликав до якнайшвидшого завершення війни в Україні, благословивши всі гуманітарні місії і закликавши звільнити всіх заручників.

Також Папа Римський заявляв, що війна є історичною екзистенціальною проблемою для України, однак потрібно робити все для її припинення. Франциск не раз висловлював надію на те, що"Мінські угоди повинні виконуватися".