UA / RU
Підтримати ZN.ua

Папа Римський закликав світ до більшого милосердя

Під час служби на Різдво Папа Римський Франциск закликав віруючих світу проявляти більше ніжності і милосердя. В Вифлеємі про необхідність жити у світі заявив латинський Патріарх Єрусалиму.

Різдвяний вечір - святий вечір в Європі XIX століття

Напередодні Різдва, 24 грудня, понтифік говорив по телефону з біженцями, які проживають недалеко від іракського міста Ербіль, в підконтрольному курдам районі. За його словами, у ці дні він особливо багато думав про літніх людей і дітей. "Я разом з вами всім серцем", - сказав Франциск.

Про необхідність жити в світі говорив і Патріарх Єрусалима латинського обряду Римо-католицької церкви Фуад Туаль. Під час нічної меси в Віфлеємі він заявив, що всі віруючі "іудеї, мусульмани, християни і друзі повинні жити разом у рівності та взаємній повазі".

Патріарх очолив традиційну процесію від Яффських воріт Єрусалиму до базиліки Різдва Христового у Віфлеємі. За даними міністерства туризму Ізраїлю, на яке посилається агентство dpa, очікується, що під час різдвяних свят Святу землю відвідає близько 70 тис. іноземних туристів.