UA / RU
Підтримати ZN.ua

Папа Римський назвав інтернет божим даром

Інтернет, вважає Папа, дає величезну можливість зустріти людей, що належать до різних культур, і знайти з ними спільну мову.

Папа Римський Франциск назвав інтернет божим даром, який полегшує діалог між людьми. Щоправда, за його словами, він іноді може створювати перешкоди для живого спілкування.

"Це по-справжньому потрібна річ, божий дар. Тим не менш, бажання постійно бути в мережі може спричинити ізоляцію від близьких нам людей. Живе спілкування в еру цифрових технологій - це бальзам, що полегшує біль і хороше вино, яке веселить серце", - зазначив понтифік.

Папа вважає, що інтернет дає величезну можливість зустріти людей, що належать до різних культур, і знайти з ними спільну мову.

"Налагодити діалог - це значить вірити, що іншій людині є, що сказати, і взяти до уваги ту чи іншу точку зору. Бути залученим в діалог не значить відмовлятися від власних ідей і звичок. Думати, що вони (власні ідеї і звички) єдино вірні - значить перебувати в обмані", - вважає глава Ватикану.

Ці міркування було ним висловлено у зверненні, в якому понтифік розмірковує про переваги і небезпеки ери цифрових технологій, що було поширено агентством Associated Press.

Нагадаємо, раніше Папа Римський Франциск закликав священиків, чернецтво і мирян активно вивчати цифрові технології, щоб ефективно використовувати їх у проповідуванні християнства сучасному світу. Папа зазначив, що "саме зараз, в епоху глобалізації, зростає дезорієнтація, самотність, невизначеність щодо сенсу життя".

Він підкреслив, що у сфери, створені новими технологіями важливо входити "з обережністю", щоб уважно слухати і зміцнювати людей. !zn

Читайте також:

Папа Римський закликав священиків активно вивчати цифрові технології

Папа Римський висловив підтримку українському народу

Людиною року за версією Time став папа римський Франциск