UA / RU
Підтримати ZN.ua

Папа Римський благословив українських військових

Серед українців на площі Святого Петра були учасники АТО.

Сьогодні у Ватикані перед початком загальної аудієнції Папа Римський Франциск, зійшовши з панорамного автомобіля, на якому він об'їжджав між секторами площу Святого Петра, підійшов до групи українських військових. Про це повідомляє Радіо Ватикану.

"Святіший Отець привітався з військовослужбовцями, які брали участь у військовому паломництві до Люрду, і благословив їх. Серед них були ті, які отримали бойові поранення під час виконання завдань у зоні АТО", – йдеться в повідомленні.

Мова йде про 48 учасників міжнародного військового паломництва в Марійський духовний центр у Франції, що тривало 20-22 травня на тему "Двері завжди відкриті", а його лейтмотивом було милосердя Боже.

Участь у паломництві щорічно беруть військовослужбовці з різних країн світу, молячись за мир. Від 1996 року до нього приєдналися військовослужбовці та правоохоронці з України. Вже стало традицією, що після завершення заходів у Франції військові з України приїжджають на зустріч з Папою.

Читайте також: Папа Римський пояснив, навіщо згадав Україну у спільній декларації з Кирилом

Нагадаємо, що Ватикан буде збирати пожертви на допомогу українцям в Донбасі. За словами духовного лідера католицької церкви, "занадто багато людей стають жертвами цієї жахливої зброї, коли сміливі жінки і чоловіки ризикують своїми життями, намагаючись очистити землю від неї".

Раніше Папа Римський закликав до якнайшвидшого завершення війни в Україні, благословивши всі гуманітарні місії і закликавши звільнити всіх заручників.

Також Папа Римський заявляв, що війна є історичною екзистенціальною проблемою для України, однак потрібно робити все для її припинення. Франциск не раз висловлював надію на те, що"Мінські угоди повинні виконуватися".