UA / RU
Підтримати ZN.ua

Папа Римський у недільній промові згадав Ізраїль та Україну

«Не забуваймо про стражденну Україну», вчергове закликав Франциск

Папа Римський Франциск під час недільної промови 15 жовтня звернувся до прочан із черговим закликом щодо вйни в Ізраїлі та Секторі Гази, а також закликав не забувати про Україну. 

«Будь ласка, нехай же не проливається більше невинна кров, ні у Святій Землі, ні в Україні, ні деінде! Досить! Війни – це завжди поразка, завжди!» – закликав Папа Франциск, промовляючи по завершенні недільної молитви з паломниками, передає Vatican News. 

Читайте також: ЄС потроїть гуманітарну допомогу Сектору Гази після неоднозначних заяв щодо ескалації в Ізраїлі — Politico

«Я постійно думаю про численні жертви, особливо про малечу та людей похилого віку. Знову закликаю звільнити заручників і рішуче наполягаю на тому, щоб діти, хворі, люди похилого віку, жінки і всі цивільні особи не ставали жертвами конфлікту. Гуманітарне право повинно поважатися, особливо в Газі, де існує нагальна потреба гарантувати гуманітарні коридори і надати підтримку всьому населенню. Брати і сестри, вже загинуло дуже багато людей», – сказав він, закликаючи до припинення кровопролиття.

Також Франциск, окремо звернувся щодо становища біженців з Карабаху та збереженню вірменської релігійно-культурної спадщини в регіоні, який повернув собі Азербайджан.

Наприкінці зустрічі із прочанами, Папа Римський звернув окрему увагу на присутніх українців: «Бачу прапори України. Не забуваймо про стражденну Україну», закликав він, перед тим як попрощатися та завершити зустріч.

Читайте також: Посланець Ватикану Дзуппі похвалив Лаврова і заявив: «М'яч не лише на полі України, усі мають грати»

Нагадаємо, що у вересні Папа Римський заявив, що деякі країни «грають в ігри» у питаннях надання зброї Україні – спочатку обіцяють, а потім розглядають можливість відмовитися від своїх зобов'язань.

В Україні симпатії до Папи Римського Франциска руйнуються. У владних кабінетах вже не розглядають «Папу-русофіла» як можливого посередника в мирних переговорах. Чи варто українцям «кенселити» папу Франциска прояснює Катерина Щоткіна у статті «Господь, відміна!» на ZN.UA.