UA / RU
Підтримати ZN.ua

Папа Римський побажав Україні миру

Понтифік помолився за українських братів та сестер.

Глава римської католицької церкви Папа Франциск звернувся до Бога з молитвою за Україну та її народ, закликавши до подолання напруги шляхом міжнародного діалогу та побажав, щоб Різдво принесло Україні мир, повідомляє сайт Vatican News.

Після молитви "Ангел Господній" Папа Франциск звернувся з окремими побажаннями до українців:

“Дорогі брати і сестри, щиро у своїх молитвах за дорогу Україну прошу Господа за всі її Церкви, релігійні громади та весь її народ, щоб напруга навколо неї була вирішена за допомогою серйозного міжнародного діалогу, а не за допомогою зброї. Мені завдає великого болю остання статистика, яку я прочитав: цього року вироблено більше зброї, ніж у минулому. Зброя – це не рішення. Нехай це Різдво Господнє принесе Україні мир!”, — заявив глава Ватикану.

Папа Римський Франциск під час свого візиту до Греції вибачився у православних за всі помилки та дії представників католицької церкви.

Папа Римський Франциск збирається завдати подвійного удару "українському питанню": він планує зустрітися з патріархом Московським Кирилом і нанести апостольський візит в Україну. Про взаємини Ватикану з ПЦУ та РПЦ — у статті Катерини Щеткіної "Карта Риму".

Читайте також: Папа Римський призначив нового посла Святого Престолу в Україні

Раніше глава Української греко-католицької церкви Блаженніший Святослав повідомляв про майбутній візит Папи Римського до України. МЗС України повідомило, що підготовка до візиту триває з обох боків.