UA / RU
Підтримати ZN.ua

Папа Римський назвав гріхом закони, що криміналізують ЛГБТ

За словами Франциска, Католицька церква не може дозволити причастя одностатевих пар до шлюбу, але підтримує законодавство про цивільний шлюб, що надає одностатевим парам юридичний захист у таких питаннях як пенсія, спадщина та охорона здоров'я.

Папа Римський Франциск заявив, що закони, які криміналізують ЛГБТ, є гріхом і несправедливістю, тому що Бог любить людей з одностатевим потягом, передає Reuters.

"Криміналізація гомосексуалізму - це проблема, яку не можна ігнорувати", - сказав Франциск, зазначивши, що 50 країн "тим чи іншим чином" криміналізують представників ЛГБТ, а ще близько 10 країн мають закони, які передбачають для них смертну кару.

"Це неправильно. Люди з гомосексуальними нахилами - діти Божі. Бог любить їх. Бог супроводжує їх... осуд такої людини - це гріх. Криміналізація людей з гомосексуальними нахилами - це несправедливість", - сказав Франциск.

Читайте також: Європейські збірні відмовилися від капітанської пов'язки на підтримку ЛГБТ+ на ЧС-2022

Він зазначив, що у катехизі, або книзі навчань Католицької церкви, йдеться, що одностатевий потяг не є гріхом, але гомосексуальні дії є такими. У ньому також йдеться, що представники ЛГБТ не повинні піддаватися маргіналізації.

Згідно з соцопитуванням, за останні шість років українці стали краще ставитися до ЛГБТ-спільноти.